Radi da bi živeo
A ne živi da bi radio

Izreka je starih bema koji svoje najlepše tenutke provode u kafani Boem

Dobro nam došli! U vedrom i zdravom raspoloženju . A kako kod nas može drugačije. Budite uvereni, što ste češće ovde,znaćemo da uzvrarimo dužnu pažnju-bonitetom za novi dolazak i drugim pogodnostima. Naša je namera da gostima pružimo znano više od očekivanog. U klimatizovanom ambijentu, jedinstvenom u gradu na Nišavi, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim mogu se poručiti i probati salate i sirevi vrhunskog kvaliteta, nadaleko poznati specijaliteti pirotske kuhinje, izvanredan roštilj i riba, i naravno pirotska peglana kobasica.Boemska potkovica. Može se pojesti, ali i popiti kvalitetno vino, pivo na točenje, alkoholni i bezalkoholni napici… Višegodišnja tradicija, visok kvalitet usluga, profesionalnost i ljubazno osoblje ove pirotske boemske oaze, garancija su za dobar provod i prijatne trenutke. Zato dođite! Makar da se samo upoznamo.Jer u Boemu se… i dalje dobro jede.

Poželjno je da pre dolaska u Boem rezervišete mesto, javite tačno vreme dolaska kako bi blagovremeno organizovali dobrodošlicu. Time više nego sebi pomažete nama da sve funkcioniše kako valja.

Lokacija

GalerijaBoem se nalazi nedaleko od centra grada u sklopu tržnog centra ATP. Raspolaže sa 50 mesta u dve odvojene prostorije. Ceo prostor je klimatizovan i pogodan za organizovanje svečanih ručkova i romantičnih večera u sali zatvorenog tipa. U letnjim danima tu je i romantična bašta koja može da primi do 20 gostiju.

Boem pored svega pruža udobnost, dobru uslugu uz dobar pirotski roštilj veliki izbor salata i pića i uz to pristupačne cene.

Iz ponude izdvajamo: Boemsku vešalicu, lovačku vešalicu, pirotsku mućkalicu, ovču pljeskavicu,…ceđeno mleko,… i tako dalje… i tako dalje …i naravno pirotsku peglanu kobasicu ,, Boemska potkovica,,

Boemska Vešalica


Sastojci za jednu osobu :

  • 160 gr svinjskog belog karea.
  • 50 gr svinjske maramice.
  • 40 gr dimljene slanine.
  • 60 gr pirotskog kačkavalja.
  • 100 gr kisele pavlake.
  • 30 gr mariniranih šampinjona.
  • 30 gr kajmaka.

Meso isecite a zatim ga istanjite tučkom za meso i posolite. Potom raširite maramicu i u nju stavite vešalicu. Preko stavite tanke šniti kačkavalja i slanine, a zatim sve zajedno duplo umotajte maramicom. Tako pripremljenu vešalicu ispecite na roštilju sa obe strane ( prvo pecite stranu sa kačkavaljem i slaninom) ili u tiganju. Na tanjir za serviranje stavite kajmak a preko pečenu vešalicu. Sjedinite pavlaku sa mariniranim šampinjonima i premažite vešalicu celom dužinom. Na kraju sitno narendajte kačkavalj preko celog tanjira

Ili ukoliko ne želite da spremate dođite u Boem i poručite.

Intervju Slobodana Geštamova
Intervju predsednika Kulinarske asocijacije Srbije u kafani Boem

Radno Vreme:

Radnim danom od 09 do 23 h
Subotom i nedeljom od 12 do 23 h